17:33 16.02


Пробилися до півфіналу Кубка Пожечевського-2023


Полтавці переграли юних ворсклян.

16 лютого СК Полтава провів заключну гру групового етапу Кубка Пожечевського-2023. В обласному дербі містяни помірялися силами з юнацьким складом Ворскли.

Нині воркляни проходять заключні етапи підготовки до весняної частини сезону, яка розпочнеться для полтавців уже 4 березня. Містяни натомість на екваторі підготовчого процесу, адже сезон у першій лізі стартує лише в квітні. 

Цього дня тренерський штаб полтавців не міг розраховувати відразу на п'ятьох футболістів. На додачу до Павла Пастухова, Вадима Таранушича, Дмитра Щербака та Олександра Томенка, які нині відновлюються після ушкоджень, додався ще й голкіпер Богдан Петриченко, котрий напередодні занедужав.

Чимало нинішніх гравців пройшли через структуру Ворскли, тому хлопці виходили більш ніж вмотивовані на матч із земляками.  СК Полтава з перших хвилин заволодів ініціативою і грав очікувано першим номером. Однак проґавив стрімку контратаку своїх опонентів уже на 9-й хвилині. Вадим Бугай влучним ударом поцілив у ворота Хмеловського - 0:1.

Невдовзі після голу матч довелося перервати через повітряну тривогу. І ця пауза вочевидь пішла на користь нашим хлопцям. Мав перспективну нагоду забивати Євген Дрозд. Згодом дальнім ударом уважність Чернецького перевірив Каретник, а згодом Сергій цілив під дальню стійку, проте знову був неточним. Трохи невлучно бив Андрій Савенков, який перебував на ударній позиції. Ще хвилинами пізніше цілив під стійку Замуренко. Він же міг зрівнювати рахунок ударом зі штрафного, от тільки голкіпер суперника вправно витягнув м'яч, який летів під поперечину. Ще реальніший шанс мав Бужин, що грав на замиканні на дальній стійці, але м'яч зрадницьки вдарився у каркас воріт.

Попри низку змарнованих нагод, полтавці таки відквитали гол. Щоправда, не з гри, а зі стандартного положення. Костенка завалили у штрафному майданчику. Арбітр вказав на точку. Сам Ян взявся пробивати по воротах своїх колишніх колег і не схибив - 1:1.

Команди були близькими, щоб на перерву піти за нічийного результату. Однак кутовий на останніх секундах завершився результативно для СК Полтава. Костенко навісив від кутового прапорця, а Каретник головою доправив м'яч у сітку - 2:1.

Друга половина зустрічі не була такою яскравою, як перша. Містяни, які працюють під значними навантаженнями, явно підсіли, тому створити багато нагод біля воріт суперника не змогли. Втім варто відзначити й гру зелено-білих, які вправно діяли у захисті та знаходили шанс для контратак. Проте більше голів у цій зустрічі уболівальники не побачили.

Матч завершився перемогою СК Полтава з рахунком 2:1. Ця звитяга забезпечила полтавцям перше місце у групі А та путівку до півфіналу турніру. Суперник полтавців визначиться днями. Ним може стати або Дружба (Очеретувате), або Стандарт (Нові Санжари).

Далі за графіком у СК Полтава запланований ще один спаринг із Металургом (Запоріжжя). Матч відбудеться 22 лютого, о 14:00.

Кубок Пожечевського-2023, 2 тур

СК Полтава - Ворскла U-19 (Полтава) 2:1 (2:1)

Голи: 0:1 - Бугай, 1:1 - пен. Костенко, 2:1 - Каретник